VEELGESTELDE VRAGEN

We helpen je graag verder

Kan het beeldje vanuit een foto gemaakt worden?

Nee, dit is niet mogelijk. Een foto is 2 dimensionaal. Voor een 3D beeldje is het nodig om een 3 dimensionale scan (rondom) van je te maken.

Oh, jammer dat ik het niet eerder heb gezien. Kan je ook van een gipsbuik een beeldje maken?

Ja, dat kan. In een gesprek kunnen we bekijken en bespreken hoe we dit kunnen vastleggen. Er komen wel extra bewerkingskosten bij.

Is het maken van de scan schadelijk?

Nee, het maken van de scan is geheel niet schadelijk voor jou of voor de baby.

Welk moment is het meest geschikt om een afspraak te plannen?

In principe kan het van elk moment, maar je buik begint het meest te groeien vanaf week 33. Dus een afspraak inplannen vanaf je 33e zwangerschapsweek tot aan je bevalling is mogelijk.

Indien je zwanger bent van een meerling raad ik je aan om eerder een afspraak in te plannen zo rond de 30 weken.

Scan je nu ook in deze Corona / Covid 19 tijdperk?

Jazeker, dit gaat geheel volgens de RIVM opgestelde regels. Momenteel is het beleid dat je alleen naar binnen kan. We zullen minimaal 1.5 meter afstand van elkaar hebben. Voor jouw komst, zijn de deurklinken, beeldjes en draaiplateau ontsmet.

Wij vragen bij binnenkomst, je handen te desinfecteren bij de ingang bij ontvangstbalie. Direct na dat jij weg bent maak ik alles wat jij hebt aangeraakt schoon en ontsmet ik het direct. Natuurlijk ben je ook vrij als je er fijner bij voelt een eigen gebrachte mondkapje en / of handschoentjes te dragen.

Hoe ver van te voren moet ik een afspraak in plannen?

Met 2 à 3 weken van tevoren ben je op tijd.

Wat moet ik voorbereiden?

Het maken van de scan is zo gedaan. Maar het is wel belangrijk dat jouw suikerspiegel goed is. Je gaat op een draaischijf staan en wordt twee keer rond gedraaid terwijl je bewegingsloos in een bepaalde houding staat. Het kan dus voorkomen dat je duizelig wordt. Zwanger zijn kost veel energie en het stil staan ook. Geef dit aan als je dit merkt. We nemen dan even een break, want jouw gezondheid staat voorop. We nemen de tijd.

Indien je met kleding wilt poseren, graag nauw fittende kledingstukken aan zoals een legging/ broek/ jurk/ shirt. Trek een kledingstuk aan welke jouw buik benadrukt. Kleurcombinaties maakt niet uit.

Graag als je lang haar hebt dit in een staart of knot, zodat het uit je nek is.

Ik heb interesse in een Moeder / Vader en baby beeld, hoe gaat dat in zijn werking?

Het is een prachtig moment om vast te mogen leggen!

In de praktijk zijn we er achter gekomen dat hoe jonger de baby hoe beter het gaat met het scannen. Dit omdat je baby dan nog niet heel beweeglijk is. Het mooist is als de baby borstvoeding krijgt, maar dat hoeft niet. We nemen de tijd, zodat jij en je baby kunnen wennen aan de omgeving. Verder bekijken we op dat moment wat de beste houding is.  Het scannen duurt iets langer dan de reguliere scan omdat we er meer details gescand moet worden.

We bekijken daarna direct de scan om te kijken of het goed is gelukt. De extra kosten bedragen €90,-. De beeldjes worden vanaf 15cm geleverd en je kan kiezen uit Luxe Glitter, Steen of Metaal.

Kan mijn partner ook gescand worden?

Ik ben gespecialiseerd in het vastleggen van het zwangere lichaam. De zwangere buik staat centraal. Wat wel kan is de handen van je partner erbij. Tijdens de afspraak bespreken we hoe dit gedaan kan worden. Hiervoor berekenen wij extra bewerkingskosten.

Scan je ook kinderen?

Nee, ik scan geen kinderen omdat ervaring leert dat het niet lukt om stil te staan tijdens het scannen.